TIME CODE   
  98'

UK, 2000, kolor 

MIKE FIGGIS
(Majk Figis)

Rođen je 1948. u Karlajslu, u Engleskoj. Studirao je muziku u Londonu. Bavio se pozorišnom glumom, a kasnije počinje i da režira filmove. Njegov film Napuštajući Las Vegas nominovan je za četiri Oskara. Nikolas Kejdž je dobio Oskara za najbolju mušku ulogu u tom filmu. 
Režija/Director:
Mike Figgis
Scenario/Screenplay:
Mike Figgis
Fotografija/Photography: 
Patrick Alexander Stewart, Mike Figgis
Uloge/Cast: 
Stellan Skarsgard, Saffron Burrows, Salma Hayek, Jeanne Tripplehorn, Holly Hunter, Kyle MacLachlan, Alessandro Nivola, Julian Sands



Produkcija/Production: 
Screen Germs
Distribucija/Print Source: 
Columbia Tristar Film
10202 W. Washington Blvd, Sony Bldg #840
Culver City CA90232, USA
tel: +1 310 244 7770
fax: +1 310 244 2037
Festivali/Festivals: 
Auckland, Locarno, Rio de Janeiro, Paris, Haifa, Rotterdam, Karlovy Vary, Jakarta, Athens
Ovo je film o producentu koji ima dosta problema, o ženi koja hoće da se razvede od njega, o glumici koja sanja o dužem odmoru i priča o ženi čija bolesna ljubomora utiče na njihove živote. Priče se prožimaju i likovi uskoro prelaze iz jednog dela ekrana u drugi. Jedino muzika može da pomogne gledaocima da odluče u koji deo ekrana da gledaju u određenom trenutku.   

 

"Svaka od četiri priče je snimljena odjednom i sinhronizovana je sa ostalim pričama. Ovo je veoma interesantan DV eksperiment koji veoma dobro koristi tehničke mogućnosti medija bez trikova." 
Katalog festivala u Roterdamu

"Reditelj je odlučio da napravi izazov tradicionalnim idejama o tome kako treba da izgleda konstrukcija filma: snimao je ovaj film koristeći četiri digitalne ručne kamere - u jednom kadru, bez montaže." 
Katalog festivala u Karlovim Varima

Izabrana filmografija:

1987 Stormy Monday (Burni ponedeljak)
1989 Internal Affairs (Policajac pod kontrolom)
1990 Liebestraum (Ljubavni snovi)
1993 Mr. Jones (Neodoljivi gospodin Džons)
1994 The Browning Version
1995 Leaving Las Vegas (Napuštajući Las Vegas)
1997 One Night Stand (Ljubav za jednu noć)
The Loss of Sexual Innocence 
1999 Miss Julie (Gospođica Džuli)