TOPLA VODA ISPOD CRVENOG MOSTA  Kopija filma obezbeđena ljubaznošću Francuskog kulturnog centra u Beogradu 
Akai hashi noshitano nurui mizu /
Warm Water Under a Red Bridge 
119'

Japan, 2001, kolor 

SHOHEI IMAMURA
(Šohe Imamura)

Rođen je 1926. u Tokiju. Studirao je zapadnu istoriju i pozorište na Vaseda univerzitetu, a posle je radio kao asistent reditelja mnogim istaknutim japanskim filmskim stvaraocima. Godine 1975. osnovao je Institut za film i televiziju u Jokohami, koji je kasnije postao Japanska akademija vizuelnih umetnosti. 
Režija/Director:
Shohei Imamura
Scenario/Screenplay:
Motofumi Tomikawa, Daisuke Tengan, Shohei Imamura
Fotografija/Photography: 
Shigeru Komatsubara
Uloge/Cast: 
Koji Yakusho, Misa Shimizu, Mitsuko Baisho, Mansaku Fuwa

Produkcija/Production: 
Nikkatsu Corporation/Imamura Production/BAP Inc./Eisei Gekijo/Maru Ltd.
Distribucija/Print Source: 
Flach Pyramide International,
5 rue Richpanse, F-75008, Paris
tel: +33 1 4296 0220 
fax: +33 1 4020 0551
e-mail: elagesse@cybercable.fr
Festivali/Festivals: 
Toronto, Pusan, Thessaloniki, Chicago, Sarajevo, Cannes, London, Montreal...
Nagrade/Awards: 
2001 Chicago - Srebrni Hugo za Najboljeg glumca (Koji Yakusho) 
Josuke je otpušten sa posla. Žena ga je ostavila, živi na ulicama Tokija i traži posao. Beskušnik Taro priča o zlatnoj statui koju je ukrao iz budističkog hrama u Kjotu i koju je sakrio pored crvenog mosta u gradišu na poluostrvu Noto. Posle Taroove smrti, Josuke se seti priče i odluči da statuu pronađe. U tom gradiću sreće Saeko koja sa bakom živi u kućici pored crvenog mosta. Josuke prati ženu i vidi je kako krade u samoposluzi. Na "mestu zločina" nalazi misterioznu baru i u njoj minđušu.  

 

"Veteran japanske kinematografije, Šohe Imamura oduvek je bio opčinjen ženama. To nastavlja i u ovoj priči... Bez namere da se igra rečima, ovo je izuzetno tečan film, model kinematske naracije." 
Howard Feinstein

"Imamura ovim fimom dokazuje da ni u 75. godini nije izgubio sposobnost da šokira publiku, mada, u ovom slučaju, to pre izaziva neverovatan smeh nego uznemirenost. Zahvaljujući dobroj glumi ovaj film je ekscentrična i prijatna priča o ponovnom rođenju i razuzdana oda dobrom seksu." 
Katalog festivala u Čikagu

Izabrana filmografija:

1958 Nusumareta yokubo
1959 Nianchan
1961 Buta to gunkan (Luka zadovoljstva)
1963 Nippon konchuki
1964 Akai satsui 
1966 Jinruigaku nyumon
1967 Ningen johatsu 
1968 Kamigami no fukaki yokubo
1970 Nippon sengoshi (Istorija Japana očima prostitutke)
1975 Karayuki-san
1979 Fukusho suruwa ware ni ari
1981 Eijanaika
1982 Narayama bushiko (Balada o Narajami)
1987 Zegen
1989 Kuroi ame
1997 Unagi (Jegulja)
1998 Kanzo sensei